onsdag 7 december 2011

Den lille marodören

Chipper, den röda katten, är en perfekt innekatt. Hon äter, sover, leker en liten sväng, gosar och sover lite till.

Chatter, den gråa katten, har däremot energi för tre. Minst. Hon pratar, leker, pratar, springer, busar med Chipper som vill busa, busar med Chipper som inte vill busa, pratar, klättrar, undersöker... och tuggar på blommor. Långt ifrån alla. Snittblommor är som mest populära. Och julstjärnor och begonia.
Julstjärna var smaskigast. Fast bara den vänstra, den högra står orörd. Tyvärr står julstjärnor under kategorin växter med irriterande växtsaft vilket gjorde att den gråa katten inte mådde så bra och att matten hölls sysselsatt med papper och trasa hela lördagsmorgonen. Nu är den vänstra demolerade julstjärnan gömd bakom en orkidé.
 Begonian i köket är också rolig att bita på. Fast inte lika god. Där biter hon bara loss bitar och spottar ut. På köksbänken. Jojo.
Den här är i allafall ogiftig.
 Ogiftig är däremot inte hyacinten som därför har fått en något annorlunda placering uppe på köksfläkten. Det är ännu oklart hur den kommer att trivas där. Fast om den slår ut kommer det att bli fint när julkorten placeras där (om folk fortfarande skickar julkort. jag är lika ängslig varje år att ännu fler ska gå över till "bara" en sms-hälsning eller ett mail...)
Amaryllis står vi över i år. De är också giftiga och har man nu än liten grå marodör känns det förfärligt onödigt att utmana ödet.
Alla katter mår föresten inte dåligt av julstjärnor. Här har Chatter en julstjärnekäkarkonkurrent av rang :)

2 kommentarer:

  1. Vi har snö också riktigt kul att vara ute tyckte i allafall Ilon hon ålade i snön.Synd att ni inte kan få ha blommorna i fred.
    Hej hopp

    SvaraRadera
  2. Marie; Ja, jag såg på bilderna att ni har mycket mer snö än vi. Fast barnen kunde åka stjärtlapp idag på det lilla som kommit. Kul!

    SvaraRadera