söndag 6 november 2011

Mango Chutneykyckling, fiskgryta och dragonkyckling

Varje vecka försöker vi att ha minst två maträtter som vi inte provat tidigare. För det mesta lyckas vi rätt bra med den ambitionen.

Nu senast har vi ätit:
Mango Chutney-kyckling (4 portioner)
(gott tycker vi båda, men jag som inte är så förtjust i stark mat tar lite mindre sambal oelek)

4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 purjolök
1 röd paprika
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1,5 msk soja
2 tsk sambal oelek
3 dl creme fraiche
3 msk mango chutney
1 mango
  
1. Skär purjolök och paprika i strimlor. 

2. Dela filéerna i mindre bitar. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i stekpanna i 1 msk smör, 2-3 minuter på varje sida. Smula ned buljongtärningen och tillsätt vatten, soja, sambal oelek, creme fraiche och mango chutney. Låt såsen sjuda ca 10 minuter eller tills kycklingen är färdig. Lägg i purjolöken och paprikan och låt dem bli varma. 

3. Halvera mangon, skär bort skalet och kärnan, skär fruktköttet i bitar. Lägg i mangon i grytan strax före serveringen.

Servera gärna med ris


Vi har även provat en superenkel fiskgryta. Den var helt okej som vardagsmat, men sambon hade önskat att såsen var något krämigare. Vi kommer hur som helst säkert att göra den fler gånger.

Och idag gjorde vi:

Dragonkyckling (4 portioner)
Sambon tyckte jättemycket om den. Jag tyckte att smaken var ganska... speciell.

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • Svartpeppar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk dragon -hackad
  • 5-6 körsbärstomater, klyftade

 1. Strimla kyckling och bacon.
2. Bryn kyckling och bacon i lite margarin. Krydda med lite svartpeppar.
3. Slå över matlagningsgrädden, koka upp och tillsätt vin, buljongtärning, senap och dragonen. Låt sjuda i 5 minuter.
4. Tillsätt tomat, låt sjuda ytterligare i 2 minuter.


Ja, om nu någon ville ha recepttips :)

3 kommentarer:

  1. Oh! Så bra med lite nya recept att testa! Jag tycker att de verkar jättegoda och lättlagade!

    SvaraRadera
  2. Kattalena; Ja, jag var ju som sagt lite skeptisk till den där sista kycklingen. Men lättlagat var det alltihopa... och det uppskattas hos oss ;)

    SvaraRadera