onsdag 30 november 2011

Adventstid

Nu äntligen!
Ni som följt med här ett tag vet att jag är en julmänniska. Jag älskar julen! Och kanske ännu mer adventstiden...

Fast i år har den liksom kommit lite i skymundan. Vi har mest skrivit och läst och skrivit. Och det har betalat sig bra. ÅH så skönt det var på provventileringen igår, när vår handledare sa att vi var till 98 procent klara! Alldeles extra skönt när man såg många andra som bara hunnit halvvägs fram och fortfarande kämpar för fullt.

Hur som helst, den här dagen som var helt avsatt åt panikskrivande kunde istället ägnas åt att storstäda (det behövdes!!) och adventspynta.
Inga tomtar än. Nänä, det är för tidigt. Men adventsljusstakar och stjärnor. Och julgardiner.
(Fast det vore fint om de  rosa orkidéerna kunde sluta blomma över jul!)
Första ljuset brinner...
 I köket byts grytlappar, kökshanddukar och bordsduk också... så att det matchar julgardinerna :)
Och adventsmusik.

Lovely!

6 kommentarer:

 1. Vad härligt! Då är det "bara" att köra hårt på opponeringen nu då :)

  Jag skulle vilja få lite klarhet i vilket program det egentligen är du läser. Du ska jobba som förskollärare, men inte har du gått förskollärarutbildningen? Lärare i förskoleklass? Förklara gärna! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Det måste kännas helt underbart att ha det hela på det torra! Nu kan du njuta av december ,-)

  SvaraRadera
 3. Maria; Förskolorna söker förskollärare eller lärare mot tidigare år eftersom de utbildningarna ligger väldigt nära varandra. Pedagogiken och matten är samma. Jag har läst svenska som inriktning vilken även inkluderade bland annat barns språkinlärning. Det är mer än vad många förskollärare läst :) Utöver det har jag läst Specialpedagogik som specialisering, vilken riktar sig mot både förskola och skola, samt Naturvetenskap vilken är en del av den kurs som är obligatorisk för förskolelärarna. Som det ser ut kommer jag därmed att kunna söka förskollärarexamen och lärarexamen. Nu är jag förstås glad att det är så, men egentligen är det inte klokt att en lärarutbildning är upplagd på det sättet. Ska ju dock bli ändring på det nu. Vår lärarutbildning som hette "den nya lärarutbildningen" när vi började är redan "den gamla lärarutbildningen". Jag har alltså full behörighet för förskolan, men saknar behörighet för att arbeta på mellanstadiet (vilket sambon ju helst ville göra).

  Elisabet; Ja, nu är ju som sagt opponeringen kvar, men det känns absolut jätteskönt att ha kommit så här långt!

  SvaraRadera
 4. Det kommer att gå så bra även på opponeringen, det är jag säker på! Skönt att få en dag till hemmapyssel (även om städning kanske inte är det roligaste som finns... fast ibland är det ganska kul tycker jag :-))

  Mysigt med alla ljus tycker jag. Har själv inte satt upp annat än ljusstakar heller, ska sätta upp lite utebelysning på fredag hoppas jag.

  SvaraRadera
 5. Kattalena; Nja, städa är väl inte jätteskoj, men oj vad välbehövligt det var med en riktig storstädning. Vi har mest "dragit av" nu under veckorna med uppsatsskrivande. Det märktes...
  Men nu är här rent och fint och supermysigt med stjärnor och ljusstakar :)

  SvaraRadera
 6. Aha, då klarnade det lite. Jag har ju också till och från funderat på att läsa till lärare. Hade jag inte blivit ridlärare så hade jag läst lärarprogrammet för tio år sedan. Men det blev inte så, utan istället lösa kurser i pedagogik. Helt galet kanske, men jag tänker såhär; skolan i vår lilla by har jättesvårt att få utbildad personal. Det är inte många som vill sitta och åka ut hit från närmsta stad (3 mil) för att arbeta som lärare. Tyvärr. Jag tänker att om jag i framtiden då mina små är lite större pluggar till lärare så att jag kan hoppa in och jobba både på förskolan och på lågstadiet, (kombinerat med min lilla ridskola förstås) Det känns som en bra plan. Vi får se.. Jag har varit lite sugen på det igen de senaste åren.. Och att vara utbildad lärare kan ju heller inte vara helt fel för ridundervisningen tänker jag.. Matematik i stallmiljö, ha ha :)

  SvaraRadera