söndag 16 oktober 2011

Sekelskiftesmarknad

En gång om året är det sekelskiftesmarknad i Wadköping.
Sekelskifte som i 1800-1900-tal.
Vi vandrar igenom ett vackert höstigt Örebro, genom stadsparken och välkomnas i Wadköping av en man med positiv. Samma man som spelade på marknaden 2008.
 Sekelskiftesmarknaden är betydligt mindre än medeltidsmarknaden. Mest säljs det rökt viltkött och en väldig massa stickade och tovade saker. Hemgjort och fint, men med priser som inte riktigt passar två studenter. Lite skinnhandskar och något stånd med sylt och saft.
Ungefär så.
I strålande väder med mysig marknadskänsla.
 Guldsmedshyttans musikkår var på plats och spelade så att stämningen blev alldeles förhöjd. Och jag tror dessutom att de hade riktigt roligt själva.
 Och i utkanten av marknaden fanns en karusell för barnen. Det var inte direkt kö, men några provåkte i allafall. Och jag älskar det där att alla har tidsenliga kläder!
 När vi ska vända hemåt ser vi den här vovven och hans matte som sitter ute pån bryggan. Å så härligt det såg ut. Och det var det intygade matten.
Hunden är en Engelsk Bulldog som heter Bosse och är två år gammal. Jag tror faktiskt att jag stött på dem i stadsparken någon gång tidigare, då när Lurvig fortfarande levde.
 Och Bosse, som suttit i godan ro och solat sig, kan inte alls förstå varför den där människan med kameran står flera meter ifrån honom. Han gäspar och sedan skuttar han smidigt ner från bänken och kommer fram till mig. Inte en enda bra bild hinner jag få, men en riktig lite kelgrishund att klappa på. Och Bosse fnyser flera gånger och matten säger att ja, det är bulldogsfnys. Då är han glad.
 Sedan lämnar vi Bosse på bryggan i solen och går hemåt längs ån.
Ett himla mysigt break i pluggandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar