måndag 17 oktober 2011

Ilsken Chatter

Idag är Chatter arg! Så arg att hon just nu håller sig på avstånd och blääänger på den där hemska hussen och matten hon har.
Chatter är vanligen väldans snäll, men när man tvingar henne till saker uppvisar hon ett visst humör.
Det har vi sett hos veterinären när hon skulle få spruta och hemma när hon skulle in i buren.
Och så idag.
Som en följd av det stora skabbangreppet de hade när de kom har de haft lite örontrassel. Ingen fara, men en hel del öronkli. Veterinären tog, då när de fortfarande ägdes av katthemmet, ett prov som hon tog hem och analyserade, men hon hittade inget särskilt. Däremot rekommenderade hon då på veterinärbesiktningen av Chipper att vi skulle köpa särskilt öronrens, ja eftersom de kliar så.
Sagt och gjort. Och idag använde vi det för första gången. Chipper satt snällt i sambons famn och verkade tycka att det här med att få en massa klet insprutat i öronen var rätt okej.
Chatter förvandlades till lilla monsterkatten med klor överallt och oanade röstresurser. Sambon fick sig ett par tjusiga rivsår.

(och i morgon kommer det att vara ombytta roller. Kloklippning på schemat. Chatter brukar finna sig snällt i det. Chipper tycker att det är pest och beter sig därefter. Och jag kan inte låta bli att tänka på Lurvig som så klokt satt alldeles stilla både vid kloklippning och öronrengöring...)


Idag blir det heldag på universitetet. Har vi tänkt. Skriva, skriva, läsa och skriva... 

1 kommentar:

  1. Vilken rolig bild! Katten ser verkligen sur ut! :-D

    SvaraRadera