torsdag 29 september 2011

Guldstunder och veterinärbesök

Ibland finns riktiga små guldstunder på förskolan. Idag hade de flesta treåringar sovvila, och jag hade sex stycken på läsvilan. Vi läste först Stora Monster gråter inte, vilket ledde till en helt spontan diskussion bland barnen om vilka mammor och pappor som kunde gråta... och att fröknar också fick det. Och varför man kunde bli ledsen.
Och hon som var jag som var fröken, f´låt förskolelärare, kunde sitta nästan lite på sidan om och konstatera att det där resonemanget var alldeles underbart och absolut inte skulle gynnas av en vuxens inblandning.


Hemkommen swischade jag och Chipper, den röda katten, till drop in mottagning hos veterinären för besiktning. Försäkringsbolaget vill ju ha friskintyg på henne. Trots att jag var tidig hade katthemmet redan kommit med några kissekatter -vi behöll deras veterinär till den här besiktningen.
 I väntrummet satt även ett ungt par med en liten vit katt i bur, en jack russel med husse och en liten chiuaua (stavas det så?) som var så stressad att den alldeles höll på att gå upp i limningen.
Chipper var stencool!
Och veterinären klämde och kände så att det såg alldeles förfärligt obekvämt ut. Drog i benen, tittade i ögon och öron och släppte ner henne på golvet för att se hur hon rörde sig. Matten var mycket imponerad över hur snällt kattdamen fann sig i behandlingen.
Ett OK fick vi... Eller rättaresagt många u.a. (utan anmärkning)
Mycket fin i pälsen! En hel del tandsten dock, som förstås måste åtgärdas. Och annars väldigt fin för sin ålder.
Sicken tur!

Nu åter till läsandet... som gått väldigt lite framåt idag trots att jag avstod från kören.

2 kommentarer:

 1. Ny och snygg header!
  Och snyggt bokomslag - vem har gjort det?

  Uffa, veterinärbesiktning låter lika otrevligt som bilbesiktning.

  SvaraRadera
 2. Christina; Kul att du såg det :)
  Illustrationerna är riktigt härliga och gjorda av Áslaug Jónsdóttir. Jag är överhuvudtaget rätt förtjust i den där serien om Stora och lilla monster.
  Veterinärbesiktning var trevligare än bilbesiktning... men det är skönt att det bara var nödvändigt på en katt.

  SvaraRadera