torsdag 29 september 2011

Foder på nytt sätt

Numera är det mörkt när man kliver upp. Om det är en sak jag inte riktigt uppskattar i samma utsträckning som andra årstidstecken så är det mörkret. Än så länge går det an, men när det är mörkt redan på eftermiddagen känns det inte alls särskilt mysigt.

Jobb idag 7-14.30... hos treåringarna. Och jag har försökt spana in himlen, men det är ännu omöjligt att se hur vädret kommer att bli. Hoppas hoppas på soligt!
Sambon jobbar heldag och kattdamerna får väl jobba på vid nya aktiveringsapparaten där fodret just nu serveras. Det är ännu bara på prov, i ett försök att göra något åt överviktiga understimulerade kissar.

9 kommentarer:

 1. Å, så finurligt! En sån kanske man skulle skaffa till sig själv ,-)

  SvaraRadera
 2. Vi serverade maten i en boll med ett litet hål (tror eg den är för hund). Den var mkt uppskattad när han var tvungen att springa runt i hela köket för att få sin mat. Däremot så blev det en del kattmat under spisen och annat. Den där såg oxå rolig ut! Man får anstränga sig lite för att undehålla de små liven :o)

  SvaraRadera
 3. Sån ska jag nog skaffa till mina katter :) Kommer fodret ut när de "puffar" på den ?

  SvaraRadera
 4. Elisabet; Haha, ja var det choklad i skulle jag förmodligen sitta där och peta hela tiden ;)

  Anna; Ja, vi har en boll med, men den är (tyvärr) inte tillräckligt intressant...

  Miss Piggy; Det sitter hål runt om så de får stick in tassen och peta så trillar maten ner i den vita matskålen. Vi var precis på vippen att byta tillbaka till matskålar eftersom Chatter inte verkade värst intresserad, men så fick hon plötsligt in snitsen. Nu kör vi en provperiod :)

  SvaraRadera
 5. Ha!
  En sån där skulle Alice tömma på några minuter :-)
  Hon har en där boll (som Anna och du skriver om här ovan) och hon är oerhört skicklig på att putta den framåt ömsom med nospuffningar och dubbeltassdribbling. Roliga prylar.

  SvaraRadera
 6. ursäkta slarv och avsaknad av korrläsning...
  Pilligt med smartphone :-(

  SvaraRadera
 7. Mian; Haha, ja det kan jag tro. Lurvig hade också tömt den på två röda. Han var proffs med bollen och det här "mattornet" hade han förmodligen dängt till ordentligt så att all mat rasat ner. Kattdamerna däremot är vääääldigt pryda och försiktiga :)
  Och jag är imponerad över alla som bloggar och kommenterar från telefonerna. Tycker att det är på tok för fippligt.

  SvaraRadera
 8. Kul att verkligen se en sån där pryl "under utövning" sas.
  Jag har faktiskt varit inne på diverse hemsidor för såna "häringa" prylar och det skulle vara roligt att låta Alice prova, men det har stannat vi "tittar" bara, eftersom alla som verkar kul kostar på tok för mycket., flera hundra kronor. Får väl duga med matte som aktiverare ;))

  SvaraRadera
 9. Vilken uppfinning! Hihi, bra att de får jobba lite för maten :-D

  SvaraRadera