torsdag 8 september 2011

En dagisförmiddag

"Vet du fröken, jag såg en regnbåge igår!" berättar en av treåringarna inlevelsefullt när jag kommer in i rummet på dagis.
"Men, det gjorde ju jag med!" säger en annan treåring.
"Ja, vet ni, det gjorde jag också" säger jag och snart är vi inne i en diskussion om just regnbågar.
Att diskutera med treåringar kan verkligen vara nästan hur fantastiskt som helst. Ibland så klokt och ibland ganska uppåt väggarna... men framförallt alldeles otroligt inlevelsefullt. Och vi pratar om den stora grytan med guld som finns vid regnbågens ände, kommer in på troll och jodå, det är allt flera av dem som har sett troll. Med stora näsor och rufsigt hår. Några har träffat snälla troll men en pojke rynkar ihop ögonbrynen och talar om att hans troll var farligt.

Till min stora glädje hade de på avdelningen börjat med samling innan de gick ut på förmiddagen. Mycket bättre (tyckte jag) än att ha den före maten då alla är trötta och hungriga.
Och alla barnen satt i ring och vi pratade färger och former och sjöng sånger som jag absolut inte alls kunde.

Vid lunchdags gick jag hem. Jobbar ju bara förmiddag på torsdagar. Och det ska jag säga att så skulle jag kunna ha det varje vardag resten av livet. Jobba på förmiddagen. Plugga på eftermiddagen. Helt suveränt skulle det vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar