fredag 5 augusti 2011

Sjuker

Nu är det länge sedan jag var sjuk. Inte länge sedan som i flera veckor (som då i vintras) utan länge sedan som i flera månader. Men typiskt som tusan fick jag ge upp den sista arbetsdagen idag och vandra hem efter bara en timme. Under den timmen var jag oerhört aktiv. Klev in, slog mig ner på en stol i lekhallen, lutade mig mot väggen och "övervakade" leken. Rent konkret bestod det av att titta på två barn som lekte själva, och en gång säga "ja, jag ser" samt "vi hänger inte i den där, den kan gå sönder när ni som är så stora gör det".
Sedan gjorde vi den ansträngande övningen "gå ut på gården", och just som jag kände att jag kanske borde göra något mer än att bara sitta på en bänk kom en nyramlad tvååring som ville sitta i knä. Mycket lägligt.
Glassutdelning, lite frysande trots sol och långärmad tröja och sedan gav jag bort mina nycklar, sa tack tack till den som gick med på att stänga åt mig och gick hem.

Den där sjukan smög sig på i går kväll och jag trodde verkligen att jag skulle kunna genomföra denna enda, sista dag. Är inte det där jättesvårt? Att hemma på morgonen avgöra vad man kommer att orka... Jag misslyckas ofta när det gäller det.

Väl hemma lade jag mig på soffan och har tillbringat resten av dagen där. Efter några väääldigt trötta timmar, en piggelinglass och en mugg honungste har jag ägnat mig åt meningslöst pärlande, med små sovpauser emellanåt.

Hade det inte blivit såhär hade det varit jobb till 18.30. Jag hade till och med spanat in bolibompaprogram på datorn och laddat för mystid med treåring.

Och nu gäller det att snabbt pigga på sig för i morgon är jag anmäld till kördag på Englas skafferi.
Just nu känns det inte alldeles lovande. Men lite nattsömn kanske gör susen :)

3 kommentarer:

  1. Kördag låter ju himla kul....

    Det du beskriver är att vara inbillningsfrisk. Drabbar lätt den som har det rätt skönt hemma... visst orkar jag väl jobba lite?

    SvaraRadera
  2. Bloggblad; Haha, inbillningsfrist :) Jag har annars bara hört motsatsordet...

    Kattalena; Tack, idag är det SÅÅÅÅ mycket bättre!

    SvaraRadera