måndag 1 augusti 2011

Namnsdagspresent

Nu har jag visserligen inte namnsdag förrän i morgon så det blev lite i förskott.
Här ska pluggas fåglar. Och läten!
...och efter att ha lyssnat litegrann tycker jag att alla fåglar låter precis likadant.
Jaja, det löser sig nog.

6 kommentarer:

 1. Är du på väg att slå dig in på att bli ornitolog? Tycks vara ett intresse som männiksor kan bli riktiigt biiitna av... :) Säkert roligare att gå på skogspromenader med mera fågelkunskaper! Grattis i förskott!

  SvaraRadera
 2. Emma; Haha, nejnej, SÅ intresserad är jag inte. Däremot är det galet frustrerande att gå i skogen och ha noll koll. Bättring på den punkten utlovas... till våren ;)

  SvaraRadera
 3. Rolig bok! Hade varit kul att kunna de vanligaste fåglarnas läten. Själv ska jag skaffa mig en blombok, så jag kan svara på lillskruttens frågor om vad det är för blommor vi ser :-)

  SvaraRadera
 4. I gymnasiet tvingades vi lära oss olika fåglar och deras läten. Då var det pest och pina och totalt slöseri på tiden. ;-) Nu önskar man att man lyssnat bättre..

  Med en så fin bok kunde du kanske säga mig vad det är för fågel Nevill och jag stötte på igår. Fast det kanske du redan vet utan bok! Bild finns i senaste inlägget om du kikat in hos mig på sista tiden.

  SvaraRadera
 5. Kattalena; Ja, jag har så länge sagt att vi ska köpa en, men det har liksom inte blivit av.

  Pillan; Vi gjorde det på högstadiet. Bofink och Lövsångare etsade sig fast på minnet. Sedan ingick vanliga fågelarter på vår kurs förra hösten, men då fick vi bara lära oss hur de såg ut, inga läten.

  SvaraRadera
 6. Fina intressen att odla!
  Köp en riktigt bra flora också (Mossberg t.ex.).

  SvaraRadera