måndag 1 augusti 2011

Det här med sammanslagning

Chipper på utsiktspost i köket
Den här veckan är sådan där igen. När sambon jobbar kväll och jag dag. Det betyder att han sover när jag går hemifrån, att han har åkt när jag kommer hem och att jag sover när han kommer hem. Tänk de som har det så jämt... Vi är rätt bortskämda.

Sista veckan med sammanslagning på dagis. Även om jag ju inte är ordinarie ska det bli skönt när det är som vanligt igen. När alla barn och all personal är tillbaka, när det är koll och ordning och det finns fungerande rutiner och en planering. Det är eventuellt så att man inte borde skriva det, men sammanslagning tenderar att bli mer barnförvaring än pedagogisk verksamhet.

Hur som, det betyder förstås inte att barnen på något sätt har det dåligt. Idag har det bland annat plockats plommon och badats vattenspridare. Och förskola är helt rätt plats att jobba på sådana här fint-väder-dagar :)

2 kommentarer:

  1. Det där är en öm tå... för visst är det ett slags förvaring av barn medan föräldrarna jobbar, även om den kan vara både pedagogisk, trevlig och god.

    Jag blev "erbjuden" att vara barnvakt till barnbarnet för att hon skulle "slippa" vara på frita den här veckan, sagt av hennes moder som själv arbetar på förskola... Men jag tackade nej. Min enda chans till egna lediga dagar utan någon att passa på och laga mat till. Hävdade att hon gott kan behöva lite aktivitet med andra barn... för även om jag älskar henne hett, blir det rätt jobbigt.

    SvaraRadera
  2. Bloggblad; Jag tror att hon kommer att få roligt på fritids, det blir ju lite annorlunda på sommaren :) Och det är som sagt inte så att barnen inte har det bra, däremot är det arbetsmässigt en helt annan sak att jobba nu under sommaren jämfört med underterminerna när allt är som det ska.

    SvaraRadera