lördag 2 juli 2011

Tehuset

Efter tvättstugeförmiddagen går vi tillsammans en sväng upp på stan till tehuset. "Tillsammans" är alldeles extra trevligt när vi i flera veckors tid jobbat olika tider och inte hunnit ses särskilt mycket.
Alldeles ljuvligt doftar det när man kliver in på tehuset. Tekannor av alla de slag, massvis med tesorter och i hyllan till höger, utanför bild trängs även en hel del kaffeburkar.
Och stämningen! Hon som gör tehuset till tehuset, är affärens ägare. Damen som även idag står i kassan.

Idag berättar hon att nu gäller det att bunkra upp för i år är första gången på elva år som hon ska ha semester. Halva juli kommer det att vara stängt.
Ja, det får man unna sig när man är 67 år och arbetar på övertid och till hösten stundar pension. Den första september ska affären övertas av en ung kvinna, en jättetrevlig ung kvinna, säger damen med eftertryck.
Och affären ska drivas vidare i samma anda, men det är bra med nytt blod. Hon ska bland annat skaffa en sådan där apparat så att det går att betala med kort!
Och så hoppas damen verkligen att det ska behövas extra personal någon gång så att hon får rycka in, för hon älskar ju det här.

Bakom oss har kön vuxit, i den lilla butiken som doftar så ljuvligt och där det än på några månader inte går att betala med kort. Så vi plockar med vår påse, önskar trevlig sommar och beger oss ut i solen.
Shoppar gårdagens jordgubbar för 15 kr/litern och betraktar bröllopsgäster på väg till kyrkan.
Hemma sitter den röda katten instängd i en garderob, men om det blir vi inte varse än på en stund.
Den röda katten verkar för övrigt inte ett dugg bekymrad heller. När sambon öppnar kliver hon ut, gäspar stort och sträcker på sig. Hon är rätt skön faktiskt, Chipperkatten.

3 kommentarer:

  1. Den 67-åriga damen i Tehuset var mäkta nöjd över att få förklara för min kära 29-åriga sambo att det kommer att bli så kul nu när det kommer ungt folk och tar över affären (som i nästa andetag förklarades vara en kvinna på dryga 40+). Ålder är minsann något relativt...

    SvaraRadera
  2. Tehus er mine favoritter. Drikker te hele dagen og kan gå i timer på slike plasser, bare å lukte og se : )

    SvaraRadera
  3. Julie K; Nu är det här bara en pytteliten butik. Inget att fördriva timmar i. Men väldigt mysigt och alldeles prima när man behöver fylla på teförrådet :)

    SvaraRadera