lördag 2 april 2011

Svanlördag med halvsomalisk middag

På fredagseftermiddagen dök fröken L upp som veckans solsken. Drog igång med att göra tacos och fixade chokladpudding till efterrätt. Tyckte att det kändes konstigt att gurkskivan inte blev hårig när hon tappade den på golvet och att hon inte slog tårna i matskålen på vägen till skafferiet...

Idag har vi hunnit med en massa saker. Brödbak (grötbröd) och "ring så spelar" vi på morgonkvisten. En norrländsk man som inte sade ett ord mer än nödvändigt :)
Mysfrukost med scones. En sväng till stan för shopping av garn och en virknål till fröken L. Sedan for vi till Tysslingen där det idag fanns 3629 svanar!
Lite grått, men helt okej ändå. Och ett väldigt skränande.

Hemkomna senare fick vi rensa mååååånga bilder från inte mindre än tre kameror :)
Och fika utomhus smakar alltid bäst. Blåbärssoppa och det nybakade brödet. Mysigt!
Senare på dagen, när fröken L var avlämnad hemma, tog sambon och jag en promenad ute vid Oset, som är ett naturreservat i Örebro. Svanar där med. Och skäggdoppingar, massor med skrattmåsar... samt något som jag tror eventuellt kan vara storskrake.
Sedan gjorde vi något annorlunda på frökens önskemål. Hon har ju många somaliska klasskamrater på skolan och har pratat en hel del om deras mat och traditioner runt måltiden. Den här helgen hade hon med sig ett recept så idag blev det somalisk middag... på halvsomaliskt vis. Vi satt på golvet och åt med händerna (!) men använde däremot varsin tallrik. Riktigt gott var det.

Nu är det kvällen. Snart blir det lite film och virkande. Ute skymmer det.
Vid lurvigs bild i sovrummet brinner ljusen.

7 kommentarer:

 1. Det vore kul att se svanarna vid Tysslingen (även om det är ganska många sångsvanar även vi Hornborgasjön just nu). Kanske blir det en tur, men det får förmodligen nog vänta till nästa år.

  Vad är det i den somaliska grytan?

  SvaraRadera
 2. stryk "nog"... (trött...)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag hörde också den mannen och log för mig själv ,-)

  "Men det var ju roligt att komma fram ...".

  SvaraRadera
 4. Jämfört med alla tranor vid Hornborgarsjön har jag förstått att antalet svanar här är minimalt :)
  Den somaliska grytan var förmodligen också ganska försvenskad (som tur var, tyckte jag som såg framför mig hur vi skulle få fara runt överallt för att finna diverse exotiska produkter). Nötkött, russin, ganska mkt koriander och en del grönsaker.

  Elisabet; Jo... ;)

  SvaraRadera
 5. Vad spännande med somalisk mat! Roligt att äta på golvet.
  Verkar så mysigt med fika ute. Ni fikar ofta ute, vi gör det nästan aldrig men jag blir lika sugen varje gång jag läser att ni gör det! :-)

  Till våren får vi åka ut i skogen med filt och fika. Eller kanske till sommaren när det är varmt, hehe.

  SvaraRadera
 6. Vad roligt det är med matinfluenser, somalisk mat låter spännande.

  Tysslingen är jättefint, vi brukar åka dit och titta på alla svanar men i år har det inte blivit av.

  SvaraRadera
 7. Måste vara ett himla tutande där ute vid sjön. Vackert är det i alla fall att se på. Här börjar det tuta över åkrarna nu med. Så de kommer :))

  SvaraRadera