lördag 30 april 2011

Får jag presentera...

Chatter
Hon är en fyra år gammal okastrerad hona. Chatter hette egentligen något annat, men får inte behålla det namnet då katthemmet redan haft andra katter med det namnet. Det är heller inget namn hon lyssnar till...
Vi ville gärna ha en katt på C och dessutom börjar hennes mamma på Ch... Sina första timmar här pratade hon oavbrutet. Högt och tydligt klargjorde hon både det ena och andra. Med betoning på högt... Eftersom Chatter har stora problem med öronskabb har hon krage för att inte klia sönder öronen. Skabben ska förstås behandlas.
Chipper
Chipper är förmodligen Chatters mamma. Hon är en åtta år gammal, kastrerad hona, som är betydligt mycket mer nyfiken än dottern. Hon pratar inte alls lika mycket och betydligt tystare. Till vår stora glädje gick hon nästan omedelbart på lådan -det var hon som vi fått höra brukade kissa på golvet. Hoppas nu att hon fortsätter med lådan!
Vi hade blivit rådda av katthemmet att först ha katterna i badrummet, för att så småningom släppa ut dem i ett begränsat utrymme på hall och kök. Nu har vi lite svårt att begränsa hallen från vardagsrummet, men satte upp kompostgaller och förutsatte att de nya, lite oroliga katterna ändå inte skulle våga sig på att utforska några större utrymmen.
Kattdamerna var inte nöjda med att vistas i badrummet och protesterade högljutt efter bara en kvart. Vågade sig ur burarna gjorde de omedelbart. Tog en snabbvända i hall och kök och äntrade sedan vardagsrummet helt bekymmersfritt.
Ha, ett kompostgaller. Pyttsan.

Efter en stunds undersökande, lite ätande och drickande, besök på lådan, provklös på klösbrädan och lek med leksaksmusen har Chatter nu lagt sig för att sova i katträdet, medan Chipper nyfiket studerar allt som rör sig utanför vardagsrumsfönstret.

Båda två är vänliga, sociala och kommer då och då förbi någon av oss för att bli lite klappad. Säkert blir det ännu mer av den sociala biten när de är hemmastadda på riktigt.

Så är det. Och i kväll ska det skjutas fyrverkerier vid slottet. Undrar som just vad de fyrbenta nykomlingarna tycker om det...

7 kommentarer:

 1. Men hejsan! Jag har inte varit inne här på jättelänge och har missat att det hänt en sorglig sak. Det känns tomt efter den lurvige, och vad ska det inte kännas för er!
  Men nu ställer ni upp som jourhem får hemlösa katter, så underbart bra!Och de ser ut att finna sig väl tillrätta. Önskar er en fin fortsatt Valborg!
  /Ingegerd
  http://vitplister.blogg.se/?tmp=30162529

  SvaraRadera
 2. Ingegerd; Kul att du kikar in igen. Här är förstås väldigt tomt utan Lurvig, men nu finns två fina kattdamer som förhoppningsvis får stanna ett litet tag. Hoppas verkligen att det fortsätter lika bra som det har börjat!

  SvaraRadera
 3. Åh så fina de är båda två och vilken BRA start ni verkar ha fått tillsammans!
  Det här kommer att gå jättebra! :-)

  Ha nu en fin Valborgsmässoaftonskväll!!

  Hälsningar från oss ute på lilla ön.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kul att ni fått hem två kissemissar nu, det kommer säkert funka alldeles utmärkt. Ne, kompostgaller lät kanske lite väl optimistiskt hihi.. ;-)

  Vi stod just igår och tittade på när en av våra katter utan ansträngning seglade över vårt höga staket ute. Det är fascinerande vad de är smidiga!

  Lycka till, och ett tips från egen erfarenhet med katter som inte vill gå på låda. Gör rent ofta, kanske t.o.m. varje gång de gjort något i början 8i den mån ni är hemma) Många katter är känsliga och vill inte gå ens om det är lite grann i.

  Kram o lycka till!

  SvaraRadera
 5. ,-)

  Spännande, spännande.

  Detta ska jag följa med största intresse!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina katter! Snyggingar, verkligen!
  3-färgade katter är alltid honor har jag fått lära mig.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Vilka söta katter!!! Blir inte lika tomt där hemma nu då :-)
  Hoppas allt går fint!

  SvaraRadera