torsdag 12 augusti 2010

Morgon med nackspärr

Morgonkvist. Det märks att tiden går. Mina orkidéer börjar tappa blommor. Balkonglådeväxterna börjar se lite spretigare ut och tomaterna ger visserligen ny frukt varje dag, men börjar gulna nertill.
Mysigt, tycker jag.

Mindre mysigt är det med nackspärren som infann sig i morse. Den ingick inte alls i planeringen. Lite intresserad av hur den kan uppstå så hastigt googlade jag (det är en av de få saker jag törs googla på utan att riskera en nära-döden-diagnos).
"Nackspärr kan du få om du har belastat nackmusklerna ensidigt, rört på dig för lite eller är orolig och stressad. Du kan få nackspärr om du gör en plötslig rörelse med huvudet, efter att du legat obekvämt eller har suttit i drag."
Tja, inget av ovanstående tror jag. För några dagar sedan hade jag eventuellt kunnat relatera till stressen, men nu ligger jag planeringsmässigt rätt bra till :)
"Råd vid Nackspärr
Du blir fortare bra om du försöker röra på dig och vara igång ungefär som vanligt. /.../Undvik rörelser som gör ont."
??!! Hur i hela tiden ska jag både kunna röra på mig, vara igång som vanligt och undvika rörelser som gör ont?!

Jag har nu inte tid att följa råd nummer två och tycker dessutom att råd nummer ett låter vettigare. Nu ska jag stoppa hunden i duschen innan det blir dagsutfärd till Karlskogaland och någon jag inte träffat på evigheters evigheter och lite till.

Ser på riktigt fram emot den här dagen (också).

3 kommentarer:

  1. Trist! Jag hade ganska ofta nackspärr förr, men sen jag började gå med stavar har jag nog inte haft det alls. Peppar peppar! Men visst är det bäst att försöka röra sig och tänja försiktigt, annars blir det bara ännu stelare.

    SvaraRadera
  2. Bloggblad; Ja, visst är det så. Det är mest lite irriterande att man blir så väldigt handikappad... Stod att motion kunde förebygga. Jag brukar dock inte ha det så ofta (och gnäller väl kanske därför extra mycket) ;)

    SvaraRadera